30-11-2017  

Vrijgevestigd?

Ondernemersvraagbaak op P3NL website

Wie onderneemt, krijgt met de overheid te maken. De belastingdienst is er een van, maar er zijn meer soorten ‘overheid’ waarvan je als zelfstandige informatie nodig hebt. De Kamer van Koophandel (KvK) heeft, op initiatief van het ministerie van Economische Zaken, daarvoor een informatieportaal ontwikkeld dat gegarandeerd correcte antwoorden geeft op drie belangrijke vragen voor iedere (ook startende) ondernemer: wat moet ik weten, wat moet ik regelen en wat is handig om te weten. Deze informatie is nu dankzij een unieke samenwerking met de KvK op de website van P3NL rechtstreeks te bereiken, inclusief een zoekfunctie.

De overheid?

Wie of wat is de overheid eigenlijk? Vanuit het perspectief van een ondernemer zijn dat diverse partijen, onder andere zijn dat:

  • Belastingdienst
  • Uitvoeringsorgaan werknemersverzekeringen (UWV)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Centraal bureau voor de statistiek (CBS)
  • Kamer van Koophandel (KvK)

Alle actuele relevante regels, procedures, afspraken, wetten en andere informatie van deze instanties zijn nu gebundeld in een zeer overzichtelijk vragenoverzicht, keurig gerangschikt naar onderwerp. In totaal zijn er meer dan 1.200 artikelen beschikbaar. Deze informatie is sinds eind november te vinden op de website van P3NL: “Eén antwoord van de overheid voor ondernemers ”. Met deze informatie biedt P3NL de leden van haar lidverenigingen een extra service.

Groeimodel

Het is al een behoorlijk compleet overzicht maar uiteraard zal er de komende jaren nog veel informatie aan worden toegevoegd. Wat blijft is dat de informatie die wordt aangeboden gegarandeerd klopt en actueel is. Dus bent u zelfstandige? Ga eens kijken, u wordt er zeker wijzer van …

De link is hier te vinden.