21-2-2019  

Privacybescherming blijft actueel en noodzakelijk

Verleng uw aanmelding bij het AVG-programma of meld u vandaag nog aan!

In 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Deze wet verplicht alle organisaties en zzp’ers om verantwoord om te gaan met persoonsgegevens, en om te kunnen aantonen en uitleggen hoe ze dat doen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de controles in de afgelopen maanden opgevoerd. Het aantal meldingen van een mogelijke schending van privacyregels is fors toegenomen. Net als bij bedrijfshulpverlening (BHV) of het installeren van antivirussoftware, is het niet voldoende als u zich eenmalig verdiept in de AVG. De AVG verwacht dat gegevensbescherming in de dagelijkse praktijkvoering is geborgd. Het AVG-programma helpt u om zo gemakkelijk mogelijk aan de eisen van de wet te blijven voldoen.

Inmiddels zijn er meerdere aanbieders van AVG-hulpmiddelen op de markt. P3NL heeft de aanbieders vergeleken en adviseren om gebruik te (blijven) maken van het aanbod van de Stichting AVG voor Verenigingen. Zij bieden namelijk het laagste tarief in de markt voor het volledige AVG-programma. Als u in 2018 al gebruik heeft gemaakt van het AVG-programma, dan blijven uw ingevulde gegevens behouden. Er zijn nieuwe functies in het programma die het AVG-werk makkelijker maken, zoals een automatische AVG-verklaring. Daarnaast heeft u de beschikking over een gratis telefonische juridische AVG Helpdesk.

Het afgesproken tarief is  €60,- per jaar of €15,- per kwartaal, exclusief btw. U betaalt dit tarief direct aan Stichting AVG.

Verlengen van uw huidige licentie

Heeft u al een licentie, dan adviseren wij u deze te verlengen vóór 1 mei a.s. Als u niet verlengt, worden uw gegevens na 1 juni 2019 verwijderd. Verlengen gaat in 3 eenvoudige stappen:

  1. Log hier in met uw huidige inloggegevens.
  2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat uw licentie per 1 mei verloopt
  3. Klik op deze melding en kies voor een licentie voor een jaar of kwartaal

 Aanmelden als nieuwe gebruiker van het programma

Op https://avg-programma.nl kunt u zich aanmelden als nieuwe gebruiker. Gebruik de kortingscode P3NLAVG70. U krijgt dan toegang tot het AVG-stappenplan.

Meer informatie en vragen

Op www.p3nl.nl/avg vindt u meer informatie. Met vragen kunt u terecht bij P3NL via info@p3nl.nl of bij de supportdesk van Stichting AVG. De supportdesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via 0183-207803.