Website De Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP)

De website https://www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl is online gegaan. Deze website is opgezet door VWS, om uitvoering te geven aan het rapport dat is opgesteld door de Taskforce JZOJP. Het doel van De Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health).

Door middel van de website wil het ministerie van VWS de beweging vanuit het veld om meer zorg te vervangen, te verplaatsen en te voorkomen ondersteunen. U vindt er, naast informatie over wat De Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) doet, ook allerlei praktijkverhalen van koplopers die deze weg al zijn ingeslagen.

Lees bijvoorbeeld het praktijkverhaal Taakherschikking in jeugdgezondheidszorg: focus op kinderen die het nodig hebben en GGZ en Wmo pakken gezamenlijk psychosociale problematiek aan.

De website biedt de volgende informatie:

 • Praktijkverhalen en de mogelijkheid om contact te leggen met de mensen achter die verhalen;
 • Toegang tot een loket dat helpt bij vragen over wet- en regelgeving;
 • Informatie over de voucherregeling, waarmee ondersteuning voor implementatie in de praktijk kan worden ingehuurd.
 • Circa begin mei: een link naar een interactieve website van het RIVM waar een databeeld van de eigen regio kan worden opgehaald.

 

De website wordt voortdurend geactualiseerd.

Naar website

AVG-nieuws

Blijf voldoen aan de AVG: verleng uw aanmelding of meld u vandaag nog aan voor het AVG-programma!

Stichting AVG voor Verenigingen helpt organisaties snel en doeltreffend aan de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) te voldoen. Via P3NL kunt u zich met korting aanmelden. Voor €60,- per jaar of €15,- per kwartaal kunt u gebruikmaken van het programma. Heeft u al een licentie, verleng die dan voor 1 mei a.s.!

Heeft u uw privacybeleid op orde? Laat dan ook zien aan uw cliënten dat hun gegevens in goede handen zijn. Door relaties en cliënten te laten zien dat u zorgvuldig omgaat met persoonsgegevens, vergroot u het vertrouwen. Zorg voor een goede privacyverklaring op de website, maak goede afspraken binnen uw praktijk en leg deze afspraken vast. Door het invullen van het online AVG-programma zorgt u ervoor dat u niets vergeet.

 

Verlengen van uw huidige licentie

Heeft u al een licentie, dan adviseren wij u deze te verlengen vóór 1 mei a.s. Als u niet verlengt, worden uw gegevens na 1 juni 2019 verwijderd. Verlengen gaat in 3 eenvoudige stappen:

 1. Log hier in met uw huidige inloggegevens.
 2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat uw licentie per 1 mei verloopt
 3. Klik op deze melding en kies voor een licentie voor een jaar of kwartaal

 

Aanmelden als nieuwe gebruiker van het programma

Op https://avg-programma.nl kunt u zich aanmelden als nieuwe gebruiker. Gebruik de kortingscode P3NLAVG70. U krijgt dan toegang tot het AVG-stappenplan.

 

Bekijk de webinars!

De Stichting AVG heeft een aantal interessante webinars gemaakt over het AVG-programma, onder andere de webinar ‘Hoe kan ik relatief eenvoudig aan de nieuwe AVG-privacywet voldoen?’. Als gebruiker kunt u deze webinars terugkijken.

 

Meer duidelijkheid over boetes Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het boetebeleid kortgeleden aangepast. Er is meer duidelijkheid over de boetes met betrekking tot de privacywet. 

De hoogte van de boete is onder andere afhankelijk van het type overtreding en de ernst, omvang en duur ervan. Belangrijk is ook of sprake is van opzet of herhaling. De boetes worden in verschillende categorieën ingedeeld:

 • Categorie 1 basisboete 100.000 euro
 • Categorie 2 basisboete 310.000 euro
 • Categorie 3 basisboete 525.000 euro
 • Categorie 4 basisboete 725.000 euro

‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt zeker voor de AVG. Zorg ervoor dat u kunt aantonen alles te hebben gedaan om misbruik van persoonsgegevens tegen te gaan. Een recente AVG-verklaring die gebruikers van het AVG-programma automatisch elk kwartaal krijgen is daarbij uiterst handig!

 

Praktijktip: maak geen back-up op een USB-stick

Om computergegevens veilig te stellen voor bijvoorbeeld een crash, is het belangrijk om regelmatig een back up te maken. 

Kleinere bedrijven maken soms gebruik van een USB-stick. Vanuit AVG-perspectief raden wij dat af. De kans op verlies, diefstal of kopiëren is namelijk te groot. Als er persoonsgegevens op staan mogen die niet in verkeerde handen terechtkomen.

Zet de gegevens daarom regelmatig op een beveiligde harde schijf en bewaar die op een veilige plek. Dat wil zeggen: achter slot en grendel. Als er persoonsgegevens op staan, zorg er dan voor dat de schijf alleen toegankelijk is voor bevoegden.

 

Invoeringsdatum e-privacywet nog niet bekend

Op de vergadering van 4 december 2018 van de EU in Brussel is gesproken over de wet e-Privacy Verordening (ePV). Roemenië probeert als voorzitter van de EU een datum bekend te maken.

Deze wet is een aanvulling op de AVG en beschermt de inhoud van berichten en communicatie en gaat onder andere over de cookies die op veel websites zijn ingesteld. Het AVG-programma wordt aangepast zodra deze datum bekend is. Er worden toevoegingen gedaan zodat je naast de AVG ook makkelijker aan de e-privacywet kunt voldoen. Hier hoeft u dus geen extra programma voor aan te schaffen.

 

Meer informatie en vragen

Op www.p3nl.nl/avg vindt u meer informatie. Met vragen kunt u terecht bij P3NL via info@p3nl.nl of bij de supportdesk van Stichting AVG. De supportdesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via 0183-207803.