Leesbaarheid:

Officieel starten met uw bedrijf, wat moet u regelen

Deze informatie is geplaatst door: Kamer van Koophandel

U heeft zich goed voorbereid om uw onderneming te starten. Uw bedrijf moet aan de eisen voldoen om te kunnen starten. Verder moet u uw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en uw administratie goed inrichten.

Zorg dat uw bedrijf aan de eisen voldoet

Sommige ondernemingen moeten aan bepaalde eisen voldoen. Bijvoorbeeld: een restaurant. Zorg dat uw bedrijf aan dergelijke eisen voldoet, voordat u het bedrijf begint. Denk hierbij aan:

Sommige eisen verschillen per gemeente. Vind uw gemeente.

Richt een administratie in

U moet voor uw onderneming een administratie inrichten. Ook is het verstandig een zakelijke bankrekening te openen.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Uw onderneming is pas een onderneming als deze is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK geeft uw gegevens door aan de Belastingdienst. En meteen na uw inschrijving krijgt u uw btw-nummer. U hoeft hiervoor niet apart naar de Belastingdienst.

Beschrijf de algemene voorwaarden van uw bedrijf

Met algemene voorwaarden maakt u duidelijk welke rechten en plichten u en uw klanten hebben. Ze zijn niet verplicht, maar wel verstandig. Informeer uw klanten van tevoren over uw algemene voorwaarden.

Zorg dat uw bedrijfsverzekeringen op tijd ingaan

Om uw bedrijfsrisico's te beperken, heeft u een aantal verzekeringen afgesloten. Zorg dat deze ingaan op het moment dat u uw bedrijf inschrijft bij de KvK.