Leesbaarheid:

Belastingen op tijd betalen na bijzonder uitstel van betaling

Deze informatie is geplaatst door: Belastingdienst

Tot en met 31 januari 2022 kunt u vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling krijgen voor uw belastingen. Vanaf 1 februari 2022 moet u weer aan uw belastingverplichtingen voldoen. Dat betekent dat u op tijd uw aanslagen moet betalen.

Bijzonder uitstel van betaling verlengd

Het bijzonder uitstel van betaling is verlengd tot en met 31 januari 2022.

Betaal uw belastingen op tijd

Vanaf 1 februari 2022 heeft u geen bijzonder uitstel van betaling meer. U moet alle belastingaanslagen weer op tijd betalen. Kijk goed naar de betaaltermijn op uw aanslag.

Belastingaangiften na bijzonder uitstel van betaling

Doet u een belastingaangifte op of na 1 februari 2022? Dan heeft u hiervoor geen uitstel meer. En moet u op tijd betalen. Bijvoorbeeld als u aangifte moet doen over 1 of meer van deze tijdvakken:

  • 1e kwartaal van 2022
  • januari 2022
  • 1e 4-wekenperiode van 2022

Belastingaanslagen met betaaldatum op of na 1 februari

Heeft u een belastingaanslag ontvangen met een betaaldatum op of na 1 februari 2022? Bijvoorbeeld als u in januari een aanslag heeft ontvangen met een uiterste betaaldatum op 31 februari 2022. Dan heeft u hiervoor geen uitstel. En moet u op tijd betalen.

Wat als u niet kunt betalen

Mist u een aangifte of de betaling van een aangifte? Dan kunt u 1 of meerdere boetes krijgen. U krijgt net als voor de coronacrisis een naheffingsaanslag.

Ander soort uitstel nodig?

Zijn er andere oorzaken waardoor u niet op tijd kunt betalen? Kijk of u volgens de gewone regels uitstel of een betalingsregeling kunt aanvragen.

Belastingschuld aflossen

Heeft u tijdens de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling gekregen? Dan heeft u een belastingschuld opgebouwd. Kijk wanneer u moet beginnen met het afbetalen van uw belastingschuld.