Leesbaarheid:

Coronaregels evenementen, vakantieparken en toerisme

Deze informatie is geplaatst door: KVK

Lees welke regels er gelden voor bedrijven in de evenementen- en vakantiebranche tijdens de coronacrisis.

Lockdown tot en met 15 maart

Op 23 februari is de landelijke lockdown verlengd tot en met 15 maart. Lees op deze pagina de regels voor de evenementen- en vakantiebranche.

Vakantieparken en campings: open onder voorwaarden

Vakantieparken en campings mogen open zijn onder bepaalde voorwaarden. Bezoekers moeten zich kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Zoals 1,5 meter afstand houden en de hygiëneregels.

Maximaal 2 personen per vakantiehuisje

Als u geen huishouden bent, mag een gezelschap uit maximaal 2 personen bestaan. Dit is exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Het is niet toegestaan met meer dan die 2 personen een vakantieverblijf te huren. De mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen moeten 1,5 meter afstand houden, ook binnen in het vakantiehuis. Ook moeten zij toegang tot eigen sanitair hebben. Voor een huishouden geldt geen maximum. Zwembaden en sauna’s in de vakantieparken zijn gesloten tot en met 2 maart.

Let op:

Dit zijn landelijke regels. Lokaal kan de voorzitter van de veiligheidsregio locaties zoals vakantieparken of campings sluiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om drukte te voorkomen.

Hotels: open onder voorwaarden

Hotels mogen open zijn voor gasten die komen overnachten. Gasten moeten daarbij 1,5 meter afstand kunnen houden. De cafés en restaurants van hotels zijn gesloten en ook roomservice is verboden. Wel mag de horeca in een hotel een afhaalfunctie aanbieden, net zoals andere horecagelegenheden. 

Sinds 1 december is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen

Evenementen verboden

Evenementen zijn verboden tot en met in ieder geval 2 maart.

Bioscopen, theaters en concertzalen gesloten

Culturele instellingen zoals bioscopen, theaters en concertzalen zijn gesloten tot en met 2 maart. Bibliotheken mogen openblijven voor het brengen en halen van boeken.

Discotheken en nachtclubs blijven gesloten.

Musea, dierentuinen en pretparken gesloten

Alle doorstroomlocaties, zoals musea, dierentuinen en pretparken zijn gesloten tot en met 2 maart.

Touringcars en recreatieve voertuigen

In het openbaar vervoer mogen alle zitplaatsen worden gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht. Voor ander vervoer, zoals touringcars, taxi’s of personenbusjes is een gezondheidscheck vooraf verplicht, net als het dragen van een niet-medisch mondkapje als er meer dan 1 passagier is. Ook moeten de passagiers bij voorkeur vooraf reserveren.

 • Hoe kies ik een naam voor mijn Berichtenbox?

  De naam van uw Berichtenbox mag geen spaties of hoofdletters bevatten. Verder moet een Berichtenboxnaam uniek zijn. Als de naam die u kiest al in gebruik is, krijgt u daar melding van. Wij adviseren u de naam van uw bedrijf te kiezen of een daarop lijkende naam.

 • Blijft mijn Berichtenbox bestaan als ik hem niet gebruik?

  Ja. Als u een Berichtenbox hebt aangemaakt, blijft deze bestaan.

 • Kan ik de naam van mijn Berichtenbox wijzigen?

  De naam van uw Berichtenbox kan niet gewijzigd worden.

  Let op: Voor de campagne 'Berichtenbox voor bedrijven voor de agrarische ondernemer' zijn berichtenboxen aangemaakt. De namen van de berichtenboxen zijn uniek.