Leesbaarheid:

Introductie van product of dienst op de markt

Deze informatie is geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het is zover. Uw nieuwe product of dienst is klaar voor de introductie op de markt. Waar moet u aan denken bij uw plannen?

Marketingplan

Bij de marktintroductie van uw product of dienst is een een marketingplan de eerste stap.  Hiermee maakt u uw doelen en de sterke en zwakkere kanten van uw onderneming zichtbaar.

Bescherm tijdig

Bescherm uw product voordat u hiermee de markt opgaat. Wacht hier niet te lang mee en voorkom dat anderen uw product namaken.

Financiering vinden

Denk in een vroegtijdig stadium na over de financiering bij het introduceren van uw product. KVK kan u op weg helpen bij het vinden van een passende financiering voor uw plannen.

Hoe vindt u klanten?

Zonder klanten heeft u geen afzetmarkt voor uw briljante innovatie. Maar hoe vindt u die klanten? En hoe bereikt u uw toekomstige klanten? Deze stappen en tips helpen u op weg. Zo kunt u bijvoorbeeld een adressenbestand uit het handelsregister aanvragen om uw potentiële klanten te benaderen.

Vraag een adressenbestand aan

Introductie op de buitenlandse markt?

Ziet u voor uw nieuwe product of dienst afzetkansen in het buitenland? Dan helpen Nederlandse ambassades en consultaten wereldwijd u aan mogelijke handelspartners.  Check als eerste of uw merknaam in het buitenland al bestaat. En hoe zit het met de bescherming van uw innovatie? Niemand vraagt een octrooi of patent aan voor de hele wereld. Dat is veel te duur. Begin daarom met het verkennen van uw landen voor het aanvragen van een octrooi.