Leesbaarheid:

Startups

Deze informatie is geplaatst door: KVK

U bent een ambitieuze ondernemer en werkt hard aan het succes van uw bedrijf. U neemt mogelijk personeel in dienst en heeft een groeiend klantenbestand. Maar u kunt nóg verder gaan in uw ambities en op zoek gaan naar mogelijkheden om uw product of dienst snel te laten groeien, de wereldmarkt te veroveren én op zoek te gaan naar grote investeerders. Deze groep ondernemers wordt startups genoemd.

Wanneer bent u een startup?

Een definitie van startups is lastig te geven. Kort gezegd is een startup een bedrijf met een vernieuwend idee waarbij een schaalbaar en herhaalbaar product of dienst gemaakt wordt, vervaardigd door middel van nieuwe technologie.

Met schaalbaar en herhaalbaar wordt bedoeld dat het product één keer wordt gemaakt en steeds opnieuw kan worden verkocht. Het is gemakkelijker en goedkoper om niet voor elke afnemer een ander product te maken.

Extra support voor startups

Een startup is vaak in staat snel te groeien, trekt investeerders aan en heeft snel hoge omzet en winstperspectieven. Dat betekent vaak ook meer werkgelegenheid en meer kennisontwikkeling voor Nederland en meer omzetkansen voor andere ondernemers die met de startup samenwerken.

Nederland wil meer startups aantrekken en startende ondernemers de kans geven uit te groeien tot een scale-up (een snelle groeier).

Alle partijen die startups ondersteunen zijn sinds 2015 gebundeld in één netwerk, StartupDelta genaamd. Vanuit het StartupDelta-netwerk kunt u in contact treden met een supportprogramma: