Leesbaarheid:

Kom 14 oktober naar de P3NL-middag!

Samen inspiratie opdoen voor het ècht verbeteren van de zorg

De dertien bij P3NL aangesloten verenigingen hebben de gezamenlijke ambitie om te werken aan een mentaal gezonde samenleving. Op de P3NL-middag starten we met het vertalen van deze ambitie naar de praktijk: hoe dragen we proactief bij aan het verbeteren van de zorg? We laten ons laten inspireren door collega’s van binnen en buiten ons eigen vakgebied die deze ambitie delen of al in de praktijk brengen.

De middag biedt veel ruimte om oude en nieuwe bekenden te ontmoeten en kennis te maken met P3NL en de collega-verenigingen.

 Praktische informatie:

  • Vrijdag 14 oktober 2022
  • 14 tot 17 uur (voorafgaand lunch en na afloop borrel tot 18 uur)
  • Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ Woerden (goed bereikbaar met OV en auto).
  • Voor leden van de verenigingen in P3NL en medewerkers van deze verenigingen
  • Gratis! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Geef je zo snel mogelijk op. 11 oktober. Stuur hiervoor een mail aan Rianne Groen (rianne.groen@p3nl.nl). Vermeld ook van welke P3NL-vereniging(en) je lid bent. Je mogelijk aanmelding wordt door ons bevestigd, de plekken worden op volgorde van aanmelden verdeeld.

 Programma

13.00 uur

inloop met lunch
14.00 uur

Welkom door Bas Rikken, voorzitter P3NL

14.15 uur  Uitreiking van de P3NL-prijs aan prof. dr. Anita Jansen. Lezing door Anita en aansluitend gelegenheid voor het stellen van vragen.
15.00 uur Korte pauze
15.15 uur Michelle van Tongerloo - Ervaringen van de straat: wat staat het bieden van mensgerichte zorg in de weg?
15.45 uur Gesprek met deelnemers en sprekers: hoe realiseren we noodzakelijke veranderingen in het zorgstelsel en wat vraagt dat van zorgprofessionals?
16.15 uur Thomas Plochg – Van ‘straattaal’ naar ‘beleidstaal’: wat is er nodig om het zorgstelsel effectief te veranderen?
16.35 uur Vervolggesprek met deelnemers en sprekers
17.00 uur sluiting, start borrel

 

Sprekers

Anita Jansen is hoogleraar experimentele klinische psychologie aan de Universiteit Maastricht en wetenschappelijk directeur van New Science of Mental Disorders (NSMD) en een internationale autoriteit op het gebied van eetstoornissen. Het NSMD-team doet onderzoek naar een radicaal andere benadering van mentale stoornissen, de netwerkbenadering.

 

 

 

 

 Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam-Zuid. Ze koppelt grote maatschappelijke vraagstukken aan de rauwe realiteit van haar spreekkamer, waar ze iedere dag de gevolgen ziet van het gebrek aan maatschappelijke empathie en een haast heilig geloof in het systeem boven een persoon.

 

 

 

 Thomas Plochg is directeur van de Federatie voor Gezondheid (FvG). Binnen de Federatie voor Gezondheid werken zo’n 80 publieke en private partijen samen in de beweging van zorg naar voorzorg. Gezamenlijk wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen die de beweging naar preventie en voorzorg versterken. Tegelijkertijd worden ook ideeën geformuleerd en geagendeerd (lobby) voor een andere inrichting van het zorgstelsel en de samenleving meer in het algemeen.