Leesbaarheid:

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Deze privacywet vraagt het nodige van verenigingen maar ook van leden: iedereen moet namelijk kunnen aantonen er alles aan gedaan te hebben om persoonsgegevens van cliënten veilig te beheren. Contracten, ICT, interne procedures en verantwoordelijkheden moeten worden aangepast en vastgelegd. Dat is een hoop werk. Het is niet leuk, maar wel noodzakelijk. Bestuurders zijn hoofdelijk aansprakelijk als er iets fout gaat. De boetes zijn hoog.

Het "AVG-programma" is een algemene toolkit is die gemaakt is voor het midden- en kleinbedrijf. Dus het is voor iedereen handig om het te gebruiken als basis, maar als je echt specifieke vragen hebt over je eigen praktijk of instelling en specifiek voor de zorg, wordt dat daar niet in behandeld. Overigens worden in het programma zelf tal van vragen beantwoord en kunnen algemene vragen gesteld worden via de mail.

P3NL biedt haar leden de mogelijkheid om -tegen een gereduceerd tarief- gebruik te maken van dit "AVG-programma". Het AVG-programma bestaat uit een stappenplan. Aan de hand van 15 stappen helpen we jouw praktijk om klaar te zijn voor de nieuwe privacywetgeving. De wet is dan een mooie check en de doe-het-zelf AVG-verklaring geeft het bewijs dat je er alles aan doet om correct met gegevens om te gaan. Na invulling van het formulier duurt het maximaal 5 werkdagen voor de vouchercode wordt toegestuurd waarmee u toegang krijgt tot het AVG-programma.

Deelname aan het programma kost 25 euro per jaar (tarief 2018). 

Aanmelden