Leesbaarheid:

Business Angels

Deze informatie is geplaatst door: KVK

Business Angels zijn personen die vanuit een zakelijk oogpunt investeren in uw onderneming. Zij zijn ondernemer of ondernemer geweest en worden ook wel particuliere of informele investeerders genoemd.

Een Business Angel investeert met name in (pre)starters en ondernemers in een vroege groeifase van hun bedrijf. Zo’n investering is vaak een lening of investering in aandelen en bedraagt in de regel tussen de 50.000 en 750.000 euro.

Meer dan geld alleen

Naast geld brengt een Business Angel ook kennis en ervaring in en stelt hij zijn persoonlijke netwerk beschikbaar. Vooral in het begin is een Business Angel nadrukkelijk betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Dit door begeleiding te bieden vanuit zijn ondernemerservaring. Naarmate het bedrijf steviger in de schoenen staat, trekt een Business Angel zich geleidelijk terug.

Waar vind ik een Business Angel?

Meestal lopen Business Angels niet te koop met hun risicokapitaal. De beste manier om een Business Angel te vinden, is via uw eigen netwerk of via uw bank of accountant. Zij hebben vaak lijsten van mogelijke investeerders.

Een groot aantal Business Angels is aangesloten bij een van de informal investors netwerken. Meer informatie over Business Angels en de netwerken vindt u bij KVK. Ook kunt u hier gratis een exemplaar van het boek ‘Hoe vind ik een investeerder?’ downloaden.

Business Model Canvas als hulpmiddel

Met het Business Model Canvas laat u in één overzicht de 9 bouwstenen van uw bedrijf zien. Dat geeft een investeerder snel overzicht.

Hulp bij financiering

Hulp inschakelen vergroot uw kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is een ’ja’ op uw financieringsaanvraag binnen handbereik. Deze adviseurs helpen u op weg.

Meer informatie over Business Angels

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en KVK helpen u graag een beter beeld te krijgen van wat een Business Angel voor u kan betekenen. Op KVK.nl vindt u daarom een stappenplan en meer informatie over Business Angels.