Leesbaarheid:

Cultuur Opstart Lening

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Let op: gesloten

Zoekt u financiering voor nieuwe producties, programma’s, projecten in de cultuursector? Dan kunt u mogelijk de Cultuur Opstart Lening aanvragen.

Heeft u een onderneming in de cultuursector? En zoekt u financiering voor nieuwe producties, programma’s, projecten of producten? Dan kunt u mogelijk de Cultuur Opstart Lening aanvragen.

Wat is de Cultuur Opstart Lening?

De Cultuur Opstart Lening is voor culturele organisaties en creatieve ondernemingen. Bijvoorbeeld festivalorganisaties die een nieuw seizoen voorbereiden of musea die een nieuwe tentoonstelling organiseren. Met de lening kunnen bestaande activiteiten van de organisatie doorgaan. De lening is onderdeel van de financiële coronaregelingen voor de culturele en creatieve sector van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW).

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de lening aanvragen voor uw culturele of creatieve organisatie. Bijvoorbeeld een boekenwinkel, museum of galerie. Daarnaast moet u voldoen aan deze voorwaarden:

  • Uw organisatie heeft minimaal 50% eigen inkomsten.
  • Uw organisatie is gevestigd in Nederland.
  • U gebruikt de lening voor nieuwe producties, programma’s, projecten of producten. De lening is niet voor het aflossen van schulden.
  • Het doel waarvoor u de lening aanvraagt, past bij uw organisatie.
  • Het doel waarvoor u de lening aanvraagt, wordt uitgevoerd in Nederland.
  • Uw organisatie krijgt geen andere hulp van het ministerie van OCW die speciaal bedoeld is voor de cultuursector vanwege de coronapandemie.

Hoe kunt u aanvragen?

U kon de Cultuur Opstart Lening aanvragen bij Stichting Cultuur+Ondernemen van 28 juni 2020 tot 1 juli 2021.