Leesbaarheid:

Vroegefasefinanciering (VFF)

Deze informatie is geplaatst door: Antwoord voor bedrijven

Bent u een innovatieve startende (academische) ondernemer of mkb'er? Dan kunt u Vroegefasefinanciering (VFF) aanvragen voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan.

Bent u een innovatieve startende (academische) ondernemer of mkb'er? Dan kunt u Vroegefasefinanciering (VFF) aanvragen voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan. Met deze lening kunt u sneller uw concept of product op de markt brengen.

Coronacrisis: Uitstel van betaling VFF

Door de coronacrisis zijn de voorwaarden van Vroegefasefinanciering versoepeld. Als u VFF gebruikt, krijgt u 6 maanden uitstel van rentebetalingen en aflossingen. U begint per 1 oktober 2020 weer met aflossen. De rente voor VFF tijdens deze 6 maanden uitstel wordt opgeschort. U bent niet verplicht om het uitstel van betaling te gebruiken. U krijgt een brief van RVO met uitleg over hoe u uitstel kunt aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • U bent mkb-ondernemer, innovatieve starter of academische starter verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis.
  • Uw concept of product zit in de fase na marktonderzoek maar vóór markintroductie.
  • U bent nog niet begonnen met de uitvoering van dit vroegefasetraject.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt als mkb-ondernemer en innovatieve starter Vroegefasefinanciering aanvragen bij RVO.