Leesbaarheid:

Regelingen voor start-ups en scale-ups tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door: Ondernemersplein

Bent u vooral afhankelijk van investeerders? Of investeert u veel geld in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten? Er zijn verschillende regelingen voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-bedrijven in coronatijd. Zodat u ook nu in uw ideeën, productontwikkeling en de groei van uw bedrijf kunt blijven investeren.

Tijdens de coronacrisis zijn er speciale regelingen voor start-ups, scale-ups en innovatieve mkb-bedrijven. Lees hier van welke regelingen u gebruik kunt maken.

Corona-overbruggingsregeling (COL): lening tot € 2 miljoen

Door de coronacrisis kan het voor uw innovatieve bedrijf moeilijk zijn om nieuwe financiering op te halen. En als u geen relatie met een bank heeft, kunt u bepaalde corona-regelingen niet gebruiken. Voor deze bedrijven is er de Corona-overbruggingsregeling (COL).

De COL bestaat uit 3 soorten leningen tussen de € 50.000 en € 2 miljoen. De COL is voor bedrijven die vooral afhankelijk zijn van investeerders. Mkb'ers die hun groei met eigen geld financieren, kunnen de COL onder voorwaarden aanvragen.

Lees meer over de voorwaarden en het aanvragen van de Corona-overbruggingsregeling.

Tijdelijk Overbruggingskrediet (TOPSS): lening vanaf € 2 miljoen

Innovatieve start-ups en scale-ups die een investering van boven de € 2 miljoen nodig hebben, kunnen het Tijdelijk Overbruggingskrediet innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS) aanvragen bij Invest-NL. De TOPSS is een krediet voor bedrijven met een gezond perspectief, die door de crisis minder snel groeien. Of moeite hebben om financiers te vinden. Lees meer over de voorwaarden en het aanvragen van de TOPSS.

Starterslift Overbruggingsregeling (SOL): lening tot € 50.000

Starters in Midden- en West-Brabant die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen de Starterslift Overbruggingsregeling (SOL) aanvragen. De SOL is een persoonlijke lening van minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Wilt u deze lening aanvragen? Lees meer over de voorwaarden van de SOL.

Seed Capital regeling voor risicokapitaal: ruimer budget

Voor start-ups op technologisch of creatief gebied die risicokapitaal nodig hebben, is er de Seed Capital Regeling. Door de coronacrisis heeft de overheid het budget in 2020 verhoogd van € 22 miljoen naar € 32 miljoen. Lees meer over de voorwaarden voor de Seed Capital regeling.

Vroegefasefinanciering en Innovatiekrediet: uitstel van betaling

Maakt u gebruik van Vroegefasefinanciering (VFF) of een Innovatiekrediet? Als u door de coronacrisis financiële problemen heeft, kunt u voor de periode van 1 april tot 1 oktober uitstel aanvragen voor de aflossingen en rentebetaling.

Regeling Groeifaciliteit: aantrekken van risicokapitaal

De Groeifaciliteit is een regeling om bedrijven te helpen risicokapitaal aan te trekken. Financiers krijgen met de Groeifaciliteit 50% garantie op het risicodragend vermogen dat ze aan een ondernemer verstrekken. Door de coronacrisis heeft de overheid de Groeifaciliteit met een jaar verlengd tot 1 juli 2021. Lees meer over de voorwaarden van de Groeifaciliteit.

Andere regelingen en financieringsmogelijkheden

Met de Regelingencheck van KVK weet u welke andere corona-regelingen u kunt gebruiken voor uw bedrijf.

Alle financiering vanuit de overheid voor start-ups en scale-ups vindt u hier op een rij.

Om geld vrij te maken kunt u ook gebruik maken van uitstel van betaling van belasting. En mogelijk heeft u fiscaal voordeel op uw loonbelasting.